woensdag 20 februari 2013

10 Skin Saving Foods deel 1

Wat moet je nou eigenlijk eten voor een stralende en gezonde huid? Ik heb het voor jullie tot op de bodem uitgezocht. Inclusief een simpel ideetje om er een heerlijk geniet momentje van te maken! Vandaag de eerste 5 en later deze week zie je de volgende 5 voorbij komen! Lees snel verder voor meer informatie.
Tomaten Ja een hoop leuk nieuws over die heerlijke rode bolletjes. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat tomatenpuree werkt tegen zowel rimpels als huidveroudering. Oftewel je krijgt er een mooi strak huidje van. Gooi die antirimpelcremes de deur maar uit. Het enige puntje is dat het pas echt effectief is als je 10 eetlepels tomatenpuree per dag eet, aangelegd met ongeveer 10gram olijfolie. De olijfolie neemt de werkzame stoffen snel op waardoor het beter werkt. Bij proefpersonen is procollageen sterk toegenomen. Procollageen is is een eiwit waar de huid mooier en sterker van word. Bovendien was de huid voor wel 30% beter beschermd tegen uv stralen! Daarbij is het ook nog eens goed voor je inner health omdat het vol zit met lycopene een antioxidant die er voor zorgt dat alle ziektes zo snel mogelijk onder controle zijn! Lekker: Maak eens een lekkere tomatensalade! Tomaat, komkommer, een kippetje, (feta)kaas of mozzarella je kunt het zo gek maken als je wil. Lekkere dressing erbij (met olijfolie natuurlijk zie: Olijfolie) en klaar is kees!
Groene Thee Iedereen weet natuurlijk dat groene thee hartstikke gezond is, het zit echt bommetje vol met antioxidanten en zorgt dus voor een mooie jonge huid. Maar ook voor je inner health is het super gezond! Daarbij is het natuurlijk hartstikke lekker, hoe verser hoe beter, maar groene thee uit een zakje is nog steeds super gezond. Lekker: Groene thee is sowieso lekker maar het is ook heerlijk om 2 theezakjes met groene thee in heet water te leggen, even aflaten koelen en dan op je ogen leggen. Je krijgt daar een super frisse blik van. Handig na een avondje stappen!
Broccoli Broccoli is super gezond, en ook nog eens een van mijn favoriete groentes. Onlangs heeft harvard het uitgekozen als beste en meest gezonde groente! Het werkt ontstekingsremmend en er zit een bult aan calcium is. Perfect dus als je niet zo dol bent op melkproducten. Tevens schijnt het verschillende ziektes tegen gaan. Ook zitten er heel veel vezels en vitamines in, super voor je huid dus! Alle broccoli verzamelen! Lekker: Broccoli kan je natuurlijk gewoon koken en samen met een stukje vlees of vis en aardappels eten. Maar een leuke variatie is een green smoothie ook super lekker! Gewoon wat groentes en fruit hup in de blender en je hebt een smoothie op tafel.
Zalm Vis opzich is al hartstikke gezond, maar zalm doet net iets meer als de rest voor je huid. Zalm zit namelijk bommetje vol met omega 3 vetzuren. Die zorgen ervoor dat je huidcellen gezond blijven en sneller herstellen. En daar hoort natuurlijk een super sexy healthy glow bij! Lekker: Zelf ben ik niet zo dol op zalm, maar ik weet toevallig een receptje wat mijn moeder alitjd maakt, en het is super simpel! Je smeert een wrap in met kruidenboter doe er zalm op. En klaar, een heerlijk (Volgens mijn moeder) zalm wrap op tafel!
Extra virgin olijfolie Olijfolie is natuurlijk harstikke gezond. Maar extra virgin olijfolie is nog veel beter. Er staat natuurlijk niet voor niets extra! Het werkt goed tegen hartkwaaltjes en houd je cholesterol laag. En als je hart optimaal zijn werk doet, stroomt je bloed beter door, en dat betekent een mooie huid! Lekker: Je kan super makkelijk met olijfolie en wat kruiden een lekkere dressing maken. Voor bijvoorbeeld je tomatensalade. Alles in een, super gezond. In de loop van de week zal deel 2 online komen! Keep on watching.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

The Makeup Menu Copyright 2012