woensdag 27 februari 2013

10 Skin Saving Foods deel 2

 
Wat moet je nou eigenlijk eten voor een stralende en gezonde huid? Ik heb het voor jullie tot op de bodem uitgezocht. Inclusief een simpel ideetje om er een heerlijk geniet momentje van te maken! De eerst 5 hebben jullie eerder deze week al kunnen zien. Hier zijn de laatste!
Donkere bladgroentes (spinazie, Veldsla, Etc) Spinazie kent iedereen wel. Denk maar aan Pop-Eye hij het het bij het rechte eind door veel spinazie te eten. In spinazie zitten namelijk ontzettend veel! namelijk Beta-caroteen, Luteïne (beide zijn antioxidanten) Kalium, Vezels een bult aan foliumzuur. Al deze stoffen zorgen ervoor dat de beschadigde huidcellen zich in een rap tempo kunnen herstellen! Het zelfde geld voor andere donkere bladgroentes! Deze hebben de antioxidanten namelijk nodig voor de fotosynthese (om te kunnen groeien). En daar hebben wij heel veel baat bij! Lekker: Spinazie is ontzettend lekker bij de pasta, gesmolten kruidenkaas, spinazie en bv garnalen zijn een heerlijke saus voor bij de pasta! En met veldsla kan je een heerlijke maaltijd maken!
Amandelen
Amandelen, en eigenlijk alle noten zijn ontzettend gezond! Er zitten namelijk heel veel onverzadigde vetzuren in die er voor zorgen dat je cholesterol laag blijft. Ook zit er veel vitamine E in, en dat is weer super voor de huid. Vitamine E zorgt er namelijk voor dat je huidcellen beter aan het werk gaan en heel blijven. Waardoor je huid super gezond blijft! En dat willen we natuurlijk allemaal! Lekker: Gebruik eens amandelolie bij het koken, je kunt amandelolie kopen bij de toko, en smaakt ontzettend lekker bij wok gerechten!
Bosbessen Fruit is natuurlijk sowieso al gezond, en zeker goed voor de huid door alle vitamines die erin zitten, Maar bosbessen doen net dat beetje extra omdat er nog meer anti oxidanten inzitten als in andere fruitsoorten. Ook hier houden de anti oxidanten de huid jong, door de groei van je huidcellen te stimuleren, waardoor je een mooi jong huidje houd. Lekker: Wat ik zelf altijd heerlijk vind is s'morgens als een ontbijt yoghurt met fruit. Super simpel (magere) Yoghurt, fruit, cruesli of iets dergelijks, en als je net als mij niet zo dol bent op de hele sterke yoghurt smaak een klein beetje suiker. Et voila!
Avocado's Avocado's zijn mega gezond en hartstikke lekker. Er zit veel potassium in, wat zorgt dat de vochtbalans in je lichaam op peil blijft. Daarbij zitten er ook een hoop vitamines in zoals vitamine B9 en vitamine E. En het zit ook nog eens barstens vol goede en gezonde vetten. Lekker: Guacamole! super lekker bij de tortila chips (die zijn dan weer iets minder gezond maar ach) Gewoon een avocado pureren zout, peper, knoflook, uitjes en een flinke scheut citroensap. En voor de pittige dames onder ons, pepertjes en klaar!
Extre pure Chocola Ja dames echt waar Chocola is hartstikke gezond. Vooral de extra pure donkere variant. Gewone chocolade is ook prima hoor maar door de suikers net iets minder gezond als de pure. Onderzoek heeft uitgewezen dat chocola je huid helpt beschermen tegen uv stralen. En er zitten ook nog eens een hoop antioxidanten is. Lekker: Tsja chocola need I say more? Natuurlijk zijn er nog heel veel andere gezonde dingen die super zijn voor je huid. Dit is gewoon een kleine selectie. Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben. En enjoy some happy healthy cooking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

The Makeup Menu Copyright 2012